Топлоизолации Пловдив Топлоизолации Пловдив Топлоизолации Пловдив Топлоизолации Пловдив Топлоизолации Пловдив Топлоизолации Пловдив
ТОПЛОИЗОЛАЦИИ, ХИДРОИЗОЛАЦИИ, ФАСАДНИ РЕШЕНИЯ, РЕМОНТИ, САНИРАНЕ, КРЕДИТ ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
ГОРЕЩИ ЛИНИИ: 0895 781 132 , 032 / 633-563
Топлоизолации Пловдив
Термо кинг ООД Пловдив

Офис
Пловдив, ул. "Богомил"30


Топлоизолации
Евтина топлоизолация Ремонт на входове

Материали

Топлоизолации, Термоизолации Пловдив

 

Видове топлоизолационни материали :

Видовете топлоизолационни материали, с които работим са основно два вида: EPS и XPS.

EPS - “Експандиран пенополистирен” - това е добре познатият Ви “стиропор” .Той е бял на цвят и има топчесто- зърнеста структура, материалът е сравнително мек при натиск.

Графитен EPS – Това е така наречения ”NEOPOR” /името е дадено от световно- известната фирма BASF- производител на материала/. Разликата с обикновения EPS се дължи на по-голямата плътност на топлоизолационните платна и на допълнителните графитни зрънца, вградени в материала, от където идва и по-ниската му топлопроводимост. Цвета, в който се произвежда е сив.

XPS – “Екструдиран пенополистирен” – по-известен като “FIBRAN” /името идва от названието на една от фирмите, произвеждащи XPS/. Цветовата гама, в която може да се открие е в зависимост от фирмата производител и могат да бъдат: син, зелен, жълт, оранжев, розов.... XPS има капилярна микроструктура и е много твърд при натиск.

N

мерна
единица

NEOPOR

FIBRAN

AUSTROTHERM

1

Вид на материала

 

Графитен EPS

XPS

EPS

2

Коефициент на Топлопроводимост

W/(m.k)

0,029

0,028-0,030

0,034

3

Плътност

кг./куб.м.

25

28

15-18

4

Водопоглъщаемост

% по обем

2,0

0,5

4,0

5

Коефициент на паропроникване

ng/(pa sec m)

20-50

1,8

30-70

6

Сила на натиск при 10% изменение

kPa

180

-

50-150

7

Коефициент на линейно разширение

mm/(m.k)

0

0

0,06

8

Финишно покритие - мазилка

да/не

да

да

да

 

Избор на материали и вида на топлоизолацията според нашия опит :

1. Топлопроводимост на материала – От голямо значение за избора на вида топлоизолация, която ще изберете! Колкото по-ниска е стойността на топлопроводимост, толкова по-добре топло изолира даденият материал!

2. Плътност – Стойностите представляват теглото на един кубичен метър от дадения материал! С повишаване на плътността на EPS се понижава неговата топлопроводимост.

3. Водопоглъщаемост – Показва какъв е процента на водата, която би могла да се поеме от общия обем на дадения материал т.е. 1 куб.м.”NEOPOR” поглъща 0.02 куб.м. вода. Водата е добър проводник на топлина и поради тази причина топлоизолационните платна се измазват с водоотблъскващи мазилки!

4. Коефициент на паропроникване – От голямо значение! С XPS се изолират единствено* бетонни стени и елементи! Неспособността му да пропуска добре водните пари би могла да доведе до появата на конденз и мухъл в изолираните помещения на тухлени сгради! Материалите с ниска паропропускливост запазват по-дълго своите първоначални технически характеристики.

5. Сила на натиск при 10% изменение – Стойностите показват каква сила трябва да се приложи върху дадения материал за да се получи 10% изменение от началните параметри т.е. Колкото по-мек е даден материал, толкова по-лесно той ще се деформира! От изброените изолации XPS е с най-твърда структура.

6. Коефициент на линейно разширение – Коефициентът показва евентуалната промяна с течение на времето, която би настъпила в размера на изолационните плоскости. Стойностите при “AUSTROTHERM EPS” са минимални, но биха могли да бъдат от значение.

7. Финишно покритие - мазилки - Призванието на фасадата е да служи като визитна картичка на сградата и едновременно с това да я защитава от вредни външни фактори. Неправилно подбраните и не както трябва използвани фасадни бои и мазилки водят до скорошно белене и ронене на покритието, загуба на цвета, поява на петна и т.н. За да избегне тази унила картина, човек все по-често се пита, как да боядиса фасадата, така че тя да носи максимална естетическа стойност, да предпазва сградата и да не се разрушава в течение на дълго време.Полимерните мазилки обикновено имат за основа акрилни смоли. Потребителите ги закупуват във вид на напълно готови за потребление вододисперсионни състави. Могат да се прилагат върху минерални, циментни и варови основи, и по покрития на алкидни и синтетични бои.
По адхезия, еластичност и устойчивост на механични деформации, мазилките на основа на висококачествени акрилни полимери, нямат конкуренция. Но те отстъпват на минералните по паропроницаемост и освен това са горими, поради което използването им на места, където е възможно голямо нагряване, е ограничено.
Много голяма е паропроницаемостта при силикатните мазилки. Те се използват винаги след грундиране със силикатен грунд.
Най-голям срок на експлоатация, прекрасна паропроницаемост и в същото време водоотблъскващи свойства, както и устойчивост на замърсяване, имат силиконовите мазилки. Те изискват предварително обработване на основата със силиконови грундове.

8. Цена – Обикновено това е водещият критерий, с който се съобразявате .Имайте предвид ,че поставянето на топлоизолация е една дългосрочна инвестиция!!!

 

Разлика между вътрешната и външната топлоизолация:

Топлоизолация Пловдив, Термо Кинг

 

*?12– точка на оросяване /конденз/- получава се при висока влажност и температура около 12 ?C
*?пом – температура в помещението
*?В – външна температура

 

Вътрешна топлоизолация:

1. Въздуха в помещението се загрява много по-бързо, но и по-бързо изстива след това.

2. Губи се вътрешно пространство от стаята.

3. Стаята се запечатва от вътре на вън и по този начин се намалява загряването на външните стени от топлия въздух в помещенията, което от своя страна създава предпоставки за замръзване на стените, корозия на стоманено- крепежните елементи и по-бързото износване на фасадната мазилка.

4. Не се запечатват фугите на панелните блокове и не се предотвратява евентуалното проникване на влага от там.

5. Поради естеството на материалите от които са направени топлоизолационните плоскости /особено EPS/ и факта че са сравнително меки, е възможна механична деформация по повърхността им , в следствие на което и падане на шпакловката от стените.

Външна топлоизолация:

1. Единственият недостатък на външната топлоизолация е много по-трудното и монтиране ... , но това вече е наша грижа.

 

Уеб дизайн от Гергана Ликоманова
Топлоизолации Пловдив, Саниране, Фасадни решения
Термо Кинг ООД © 2010
Valid XHTML 1.0 Transitional